digitale møter

Fyll opp verktøykassa!

Etter snart to år med pandemi tar flere og flere av oss turen til kontoret – og vi merker at det er både uvant, godt og kanskje også litt utmattende å møte mange mennesker igjen. Vi har behov for å finne tilbake til hvordan vi kjørte gode fysiske møter igjen – selv om vi også vil kjøre mange både digitale og hybride møter også fremover.

For å få litt inspirasjon til både gamle og nye teknikker har vi i Playmakerne samlet noen av våre inspirasjonskilder i forhold til teknikker vi bruker på møter og workshop. Håper du finner inspirasjon til din neste workshop her – enten om du gjennomfører det digitalt eller fysisk!

#1 – Hyper Island Toolbook

Denne har vært en favoritt i mange år. Her finner du 110 ulike verktøy og teknikker som du kan bruke i workshops/møter. Du velger kategori, ønsker tidsbruk og gruppestørrelse – og så får du anbefalt et sett med teknikker som kan passe. Flott laget og brukervennlig.

https://toolbox.hyperisland.com/

#2 – Session Lab

Her kan du sette sammen byggesteiner av teknikker til en hel workshop – eller bare lete rundt etter dine favoritter. De har også en egen seksjon for ressurser du kan bruke når du skal kjøre digitale møter/workshops.

https://www.sessionlab.com/

 #3 – Fun Retrospectives

Ikke la deg lure av navnet – her finnes ikke bare tilbakeblikksøvelser! Retrospektiver er en type øvelser som er designet for å evaluere hvordan en har samhandlet over en periode, og brukes ofte i smidige team. På denne siden har de imidlertid samlet både dyktige øvelser knyttet til retrospektiver, innsjekkøvelser og utsjekkøvelser (for å nevne noen typer). Lekent og godt illustrert – en av våre nye favoritter.

https://www.funretrospectives.com/

#4 – Game Storming

En av de første rene bøkene med teknikker som vi anskaffet oss var boken «Game Storming». Her har vi hentet inspirasjon fra i snart 10 år – og flere av verktøyene vi bruker i Playmakerutdanningen finner du også her – bl.a. «Game Plan» som mange kursdeltakere setter stor pris på.

https://gamestorming.com/

#5 – Prosjekthåndboka

Siste verktøykasse vi åpner opp i dag er Prosjekthåndboka sine 58 verktøymaler. Vi bruker ofte prosjekthåndboka som «pensumbok» på Playmakerutdannelsen, og den har både gode verktøy for bruk på møter/workshops og mange nyttige verktøy for deg som ønsker å drive et utviklingsarbeid over tid i egen organisasjon. Verktøyene kan lastes ned som pdf’er, og brukes enten i digitale eller fysiske arbeidsmøter.

http://www.xn--prosjekthndboka-plb.no/verktoy

velg verktøy som passer til jobben!

Det å finne gode verktøy er en kunst i seg selv – men den største jobben er likevel å kunne velge rett verktøy til jobben, sette sammen ulike element til en helhet og lede deltakerne igjennom på en trygg måte. Dette er ferdigheter du får trent på via vår prosesslederutdanning.

Vil du melde deg på nyhetsbrevet vårt?

Vil du melde deg på nyhetsbrevet vårt?

 

Vi sender ut e-poster om nye kurs og andre større nyheter med ujevne mellomrom.

Vi lover at vi verken kommer til å fylle opp innboksen din, eller dele informasjonen din med tredjeparter.

Tusen takk! Du vil nå motta vårt neste nyhetsbrev.