Playmaker illustrasjon

Bruke kreative teknikker på kolleger

Et spørsmål vi ofte får av deltagerne i Playmakerutdanningen, er:

Kreative teknikker som bildekort fungerer utmerket i denne gruppa, men hvordan kan jeg bruke disse på mine konservative ingeniør-, økonom-, akademikerkolleger?

Vårt råd er «Just do it!». Det er ikke nødvendig å forklare så mye så lenge du er tydelig på hva de skal gjøre. Husk – dine kolleger skal bare delta i en kreativ prosess, de trenger ikke å lære alt det du som prosessleder trenger å vite om kreative teknikker.

Anni sine erfaringer

Anni Bjerkhagen, seniorkonsulent på NTNU, brukte bildekort i et møte på jobb. Vi har fått lov til å dele en mail med hennes erfaringer:

«Hei, Line

Tenkte jeg bare skulle oppdatere deg på bildekortøvelsen jeg gjennomførte med programrådet i dag. Jeg var jo litt spent på mottakelsen det skulle få fra innbarka akademikere, men det var ingen grunn til bekymring. Jeg opplevde at de satte pris på å starte møtet på en annerledes måte, og det ble mange gode diskusjoner ut fra bildekortene.»

«På lukkerunden fikk vi ord som: inspirerende, motiverende, artig, fint og annerledes. Det var også flere som sa at det hadde vært et veldig godt møte, og som trakk fram den positive starten. Så dette må sies å ha vært en suksess! Det som jeg bet meg merke i var at flere av deltakerne ble mer visuelle i språket sitt i den formelle delen av møtet etterpå.»

«Nå skal vi kjøre noe tilsvarende på neste administrasjonsmøte. Supert verktøy!»

Med vennlig hilsen,
Anni Bjerkhagen

Vil du melde deg på nyhetsbrevet vårt?

Vil du melde deg på nyhetsbrevet vårt?

 

Vi sender ut e-poster om nye kurs og andre større nyheter med ujevne mellomrom.

Vi lover at vi verken kommer til å fylle opp innboksen din, eller dele informasjonen din med tredjeparter.

Tusen takk! Du vil nå motta vårt neste nyhetsbrev.