/ / Playmakere – våren 2015

Playmakere – våren 2015

Med: Ingen kommentarer

Under våren har vi loset gjennom en ny gruppe gjennom vår PLAYMAKER utdanning. GRATULERER til alle PLAYMAKERE våren 2015! Hvilken fantastisk gjeng og så mye godt prosesslederskap de har i seg!

Bloggbilde1

Bakre rad, fra venstre: Line Vaarum (kursholdere), Klaus Koberstein, Veronica Skjetlein (kursholdere), John Richard Hanssen (kursholdere), Tone Jakobsen, Atle Prange, Linn Slettum Bjerke (kursholdere). Fremre raden fra venstre: Aud Jorun Forbord, Inger Reistad Rygh, Anniken Aasen og Janniche Alicabo Aarøen. Anm: Playmakerne Hilde Nielsen og Bente Rønning var dessverre ikke med på bildet. Foto: Håvard Karlsen

Kraften i å bruke bilder
For å skape læring mener vi at visualisering og refleksjon er to viktige virkemidler å ta i bruk. Derfor bruker vi disse virkemidlene flittig under hele utdanningen. Det sies at et bilde sier mer enn tusen ord. Ja, dette kunne vi kanskje ha debattert om lenge og meningene er kanskje også litt delt? Men det ligger definitivt noe i dette ordtaket! Det vi blant annet deler i vår utdanning er å vise sammenhenger gjennom illustrasjoner og bilder, der vi kan reflektere og skape ny kunnskap sammen.

Bloggbilde2

Visualisering og refleksjon. Fra venstre: Atle Prange, Hilde Nielsen, Aud Jorun Forbord

Ta for eksempel begrepet mandat. Vi kjenner alle dette begrepet på en eller annen måte. Mange har sett, lest og laget dem. Vår erfaring er at mandat ser veldig bra ut på papiret … og stopper mange ganger ved det. Vi klarer ikke å ta løftene fra papiret til virkeligheten av en eller annen grunn. I PLAYMAKER utdanningen tar vi begrepet mandat et hakk videre og visualiserer sammenhengene for å skape felles forståelse og læring. Det er då vi kan klare å ta løftene med oss ut i virkeligheten! Alle PLAYMAKERE er enige om at denne visualiseringen er det mye mere kraft i og det blir, om jeg får ordlegge meg litt sterkt; «halleluja» stemning i rommet.

Bloggbilde3

Gruppearbeid «in action», fra venstre: Haakon Skar, Inger Reistad Rygh, Janniche Alicabo Aarøen og Bente Rønning

En annen ting vi ønsker å dele i dag er erfaringene alle vi har med oss inn i utdanningen. Det er ikke bare de erfaringer vi som kursholdere sitter på, men også all erfaring som sitter i alle deltakerne! Det kommer frem gang på gang hvor verdifullt det er å reflektere sammen for å lytte til andres erfaringer og lære seg nye måter å ta ting videre på. Gjennom mye gruppearbeid og felles refleksjon skaper vi det rom som er nødvendig for å ta ut læring ut av hverandres erfaringer. Og ikke minst – hvor artig vi har det sammen! Og vi vet at når vi har det artig sammen blir vi mer kreative og vi klarer å sprenge grenser vi ikke ante var mulig!

Det er dette vi brenner for som kursholdere og som gjør denne utdanningen så spennende å være en del av!

Bloggbilde4

Kursholderne i godt humør, fra venstre: John Richard Hanssen, Veronica Skjetlein, Linn Slettum Bjerke og Line Vaarum. Foto: Håvard Karlsen

Lagre

Lagre

Lagre